Ook moet de man het domein overdragen aan de datingsite en de gemaakte proceskosten vergoeden. De website Relatieplanner was een exacte kopie van Relatieplanet en maakte volgens de datingsite inbreuk op zijn merknaam.

De domeinnaam was geregistreerd door een man uit Nijmegen, die handelde onder de naam ART-DISPLAY. Volgens Relatieplanet was de man in kwestie bovendien bekend op de website Internetoplichting.nl. De man zou al diverse mensen via Marktplaats hebben opgelicht.

De datingsite stelt dat het veel last heeft van het zogenaamde typosquatting, waarbij mensen domeinnamen registreren die sterk lijken op die van Relatieplanet, om op die manier verkeer en inkomsten te genereren. Voorbeelden uit het verleden waren domeinnamen als relatieplaneet.nl, relatieplenet.nl en relatiplanet.nl. In al deze gevallen heeft Relatieplanet niet de stap naar de rechter hoeven te maken, maar heeft het bedrijf het geschil in overleg met de domeinhouders kunnen oplossen.

"Het is hier inmiddels procedure", zegt Chris van Tuijl, directeur van Relatieplanet, tegenover Webwereld. "We vragen in het geval van inbreuk op ons merk eerst een of twee keer vriendelijk of mensen hun domein aan ons willen overdragen, als dit niet gebeurt dan ondernemen we juridische stappen." Van Tuijl stelt dat Relatieplanet zelf al honderden varianten van zijn merknaam heeft geregistreerd om dit soort zaken te voorkomen. "Maar ja, het is verbazingwekkend hoe inventief mensen zijn", aldus van Tuijl.