Het Exchange team van Microsoft kondigde de release candidate aan op hun blog, maar de download bleek even later niet meer aanwezig. Wat er precies aan de hand was is niet duidelijk geworden. Het had in ieder geval niets te maken met servers die overbelast waren en later op de dag bleek het probleem opgelost te zijn. Nu is de laatste beta beschikbaar voor download van het Download Center.

De release candidate ondersteunt nu de 64 bit versies van Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2. Bovendien kan deze versie draaien samen met vroegere versies van Exchange Server, zoals 2007 SP2 en zelfs met Exchange 2003. Volgens Michael Atalla kun je zo een upgrade gaan plannen, kritieke scenario's gaan testen en natuurlijk de voordelen ervaren van de laatste versie van het product.

Handig is dat je vanuit de release candidate gewoon kun upgraden naar de uiteindelijke versie. Je zult dus de servers niet helemaal opnieuw hoeven te installeren en configureren als Exchange Server 2010 verschijnt. Volgens de berichten zal dat voor het einde van het jaar gebeuren.

We hebben al eerder uitgebreid naar Exchange 2010 gekeken. Martin Heller onderscheidde 27 verbeteringen. Ook Ivo Verbeek heeft de beta van Exchange Server 2010 uitgebreid onder de loep genomen. Bron: Techworld