Microsoft gaat de inzet van extern personeel komende tijd flink inperken. In een opgedoken memo aan personeelsleden schrijft Microsoft nieuw beleid uit dat "Microsoft intellectueel eigendom en vertrouwenlijke informatie beter gaat beschermen". De nieuwe policy houdt in dat extern personeel maximaal achttien maanden lang toegang krijgt tot het interne netwerk en bedrijfspanden. Daarna volgt een 'afkoelperiode' van minimaal zes maanden.

Het nieuwe beleid richt zich voorlopig op consultants in de Verenigde Staten. Eerder lag het gebruik van externe medewerkers door Microsoft al onder vuur omdat het bedrijf consultants min of meer in dienst nam door ze lange tijd aan projecten te laten werken zonder ze mee te laten delen in secundaire arbeidsvoorwaarden die wel voor officiële medewerkers gelden.

Minus 20 procent inzet externen

Webwereld heeft Microsoft gevraagd of de maatregel ook voor Nederlandse contractanten gaat gelden. Eerder werd al door Microsoft-volger Mary Jo Foley van ZDNet onthuld dat Microsoft van plan is twintig procent minder consultants voor projecten en productontwikkeling in te schakelen.

Update: Het is op dit moment nog niet bekend of en wat de impact is voor Microsoft Nederland of voor consultants/contractors in het bijzonder, laat Microsofts persdesk aan Webwereld weten.