- De tijden veranderen: Bertus Aafjes maakte er een voetreis naar Rome voor, de hedendaagse websurfer kan online een pauselijke zegen verkrijgen. Omdat de zegen zelf gratis is, wordt ie aan een religieus product gehangen. En daarvoor moet je natuurlijk wel even de heilige creditcard trekken.
http://www.sanmichelearcangelo.com/english_new/present_blessings.htm - Het is proefondervindelijk vastgesteld: een Palm IIIx geeft er de brui aan als je hem op een betegelde wc-vloer laat vallen. Meer vreselijke verhalen over Palm handhelds die het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen vind je op The Palm Graveyard, "the Internet's special resting place for desceased PDA's".
http://www.palminfocenter.com/graveyard/index.asp - Vanaf volgende maand heeft al het verkeer van rechts op gelijkwaardige kruisingen voorrang. "Het is daarom belangrijk te weten, wat we onder bestuurders verstaan en wat gelijkwaardige kruisingen zijn", zo zeggen de voorlichters van Tante Tineke die met een speciale webhalte aan de elektronische snelweg de introductie van de nieuwe verkeersmaatregel begeleiden. Voor de jeugd is er een aparte afdeling op de site die om onopgehelderde redenen Geef het door heet. Maar we doen het wel. En anders dan binnenkort op de televisie, is er op de site gelukkig in geen velden of wegen een smurf te bekennen.
http://www.geefhetdoor.nl - Het schilderij van Willem-Alexander en Máxima dat de Wassenaarse kunstenares Renée Hogeland vrijdag in opdracht van de Haagsche Courant maakte, wordt wegens overweldigend succes als poster (60 x 82 cm) uitgebracht. De poster kan online worden besteld via de rubriek Máxima, boordevol Maximania, van de krant uit de Hofstad.
http://www.haagschecourant.nl/CDA/regioportal/1,2078,2646,00.html - Voor Cyber Kids:
KIDS helpen KIDS heet de webhalte van basisschool De Duizendpoot uit het Belgische Sint Eloois-Vijver. Online kids kunnen hier elkaar helpen met het zoeken van informatie of met huiswerk. Ook zijn er links op de site te vinden.
http://communities.msn.be/kidshelpenkids