Tanya Andersen, een alleenstaande gehandicapte moeder van een negenjarige dochter, werd in 2005 aangeklaagd omdat ze onder de gebruikersnaam 'gotenkito' gangsterrap zou downloaden via Kazaa. Andersen ontkende en startte een tegen-rechtszaak waarin ze de RIAA aanklaagde, onder andere wegens fraude.

Zowel de RIAA, de belangenorganisatie voor de Amerikaanse muziekindustrie, als Andersen stemden in met het verwerpen van de aanklacht 'with prejudice', hetgeen betekent dat Andersen van alle aanklachten is vrijgesproken en mag proberen de juridische kosten op de RIAA te verhalen.

De rechtszaak is omstreden omdat al snel bleek dat de RIAA moeite had om hard bewijs te vinden dat de gehandicapte moeder nummers als 'Hoes in my room' zou hebben uitgewisseld. Andersen liet haar tegenaanklacht niet vallen en procedeert dus verder, gesteund door de 'with prejudice'-uitspraak die bijna even sterk is als een volledige vrijspraak.

In een e-mail aan Ars Technica verklaart Andersen dat haar aanklacht nu op zichzelf staat, en dat ze de RIAA kan vervolgen zonder dat het bedrijf haar nog kan aanspreken op auteursrechtenschending. De gang van zaken in deze rechtszaak doet denken aan de aanklacht van de RIAA tegen Debbie Foster, waarbij de zaak ook geseponeerd werd 'with prejudice'.