Op de site staat alleen nog de volgende zin te lezen: "Muxtape zal voor een korte periode niet beschikbaar zijn omdat we bezig zijn met het oplossen van een probleem met de RIAA." Op de Muxtape blog is te lezen dat er geen artiesten geklaagd hebben over de service. "De site is niet voor altijd gesloten. Stay tuned."

Gebruikers van Muxtape voor bands, een speciale betaversie van de service bedoeld voor beginnende bandjes, hebben geen last van dit euvel. De Recording Industry Association of America (RIAA) vertegenwoordigt de Amerikaanse muziekindustrie in rechtenkwesties.

De service van Muxtape, een dienst waarmee gebruikers online een eigen mixtape in elkaar kunnen zetten, won de laatste tijd aan populariteit. Ook door veel Nederlandse gebruikers van microblogplatform Twitter wordt regelmatig een Muxtape bijgehouden. Door aanwezigheid van een Application Programming Interface (api) werden er ook steeds meer applicaties ontwikkeld voor het platform zoals de Muxtape Stumbler, bedoeld om de database te doorzoeken.

Toekomst onzeker

Muxtape is bij gebruikers vooral geliefd om de eenvoudige interface. Er kunnen 12 mp3's online worden gezet die onder elkaar op een eigen pagina komen en dan direct te beluisteren zijn.

Een aantal bekende blogs zoals Reade Write Web en Mashable zien de toekomst van Muxtape somber in. "Ik twijfel er enorm aan of we ooit nog lol kunnen hebben met Muxtape", schrijft Mashable. De nieuwssite over sociale netwerken beargumenteert dat het wel erg optimistisch is van Muxtape om te verwachten snel weer beschikbaar te zijn. "Meestal gebeurt dit niet. Muxtape zal waarschijnlijk verdedigen door te zeggen geen controle te hebben over de uploadrechten van gebruikers. Maar laten we eerlijk zijn, bijna niemand behalve de platenmaatschappijen heeft het recht om 99,9 procent van alle muziek te uploaden. RIAA zal simpelweg daarop wijzen."

Kritieke massa

Eerder zei een expert in auteursrechtenkwesties van de Electronic Frontier Foundation op CNet al dat een site als Muxtape alleen kan blijven bestaan als er geen kritieke massa wordt bereikt. Als de site in de marge opereert zou het voor de RIAA niet interessant zijn om deze aan te pakken. Daarnaast zou een dergelijke dienst op goede wettelijke gronden moeten opereren.