Dat schrijft Ars Technica. Foster werd in november 2004 door de RIAA aangeklaagd wegens het downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden. Een half jaar later werd ook haar dochter aangeklaagd. De RIAA bood aan de zaak te schikken voor vijfduizend dollar, een bedrag dat Foster niet had.

Foster heeft geen computer en heeft nog nooit muziek gedownload, de breedbandverbinding staat echter op haar naam. De moeder vroeg vervolgens aan de RIAA om specifieke bestandsnamen en data waarop zij deze bestanden gedownload zou hebben. De organisatie kon deze informatie niet overleggen, waarna de rechter de zaak heeft verworpen (pdf) en Foster heeft aangewezen als winnares van de zaak. Overigens heeft de rechter de zaak verworpen omdat de RIAA daar zelf om gevraagd heeft

De RIAA heeft in het verleden vaker problemen gehad de juiste persoon aan te pakken. Eerder moest het een zaak intrekken tegen een 66-jarige vermeende liefhebber van gangstarap. Deze persoon kon Kazaa nooit gebruikt hebben omdat zij in het bezit is van een Macintosh. Verder heeft de organisatie eerder een 83-jarige vrouw aangeklaagd die al een tijd dood bleek te zijn.

Momenteel voert de organisatie een zaak tegen een andere moeder. De 42-jarige vrouw zou met Kazaa hiphop-muziek hebben gedownload.