Volgens DomainIncite is de winnaar van .sucks Vox Populi Registry, die drie miljoen dollar zou hebben betaald voor het domein. Die wil met het domein bereiken dat bedrijven beter kunnen inspelen op klachten van klanten en omschrijft zijn plannen met het .sucks-domein als "innovatieve klantenservice".

Chantagedomein

Maar er is verzet tegen de komst het domein dat wordt gezien als chantagemiddel voor de registrar: "betaal ons, of ns.sucks gaat naar deze boze cybersquatter". Een Amerikaanse senator riep internetbeheerder ICANN eerder dit jaar op het domein niet uit te geven. Vox Populi reageerde deze week door het eerdere plan, om partijen zover te krijgen nú alvast hun domein te registreren voor het duurder zou worden, te laten varen.

Als meerdere aanbieders azen op een topleveldomein, biedt een privéveiling van internetbeheerder ICANN uitkomst. Zo won Amazon het recht op domein .book. Maar het gewilde .cloud ging aan de neus van de webgigant voorbij. Ook domeinen als .online, .chat en .hot zijn inmiddels op deze manier geveild, zodat er nog maar één kandidaat over is.