Het hoofd van het OLPC-project, Nicholas Negroponte, liet tijdens de ITU Telecom World Conference in Hong Kong aan Silicon.com weten in gesprek te zijn met diverse landen. Zo wil Finland de laptop, ook wel honderd dollar laptop genoemd, kopen voor Namibië, de Verenigde Arabische Emiraten voor Pakistan en Frankrijk voor Franstalige Afrikaanse landen.

Tevens geeft Negroponte in het interview aan in gesprek te zijn met Mexico, Pakistan, de Filippijnen en acht landen gelegen in Centraal Amerika. Deze landen zijn op zoek naar middelen om de laptops te financieren en willen bovendien gezamenlijk een order te plaatsen.

Er zijn critici die vinden dat het geld dat gestoken wordt in het project, beter gebruikt kan worden voor traditionele educatiemiddelen. Negroponte vindt dat de meeste mensen te veel gefocust zijn op het technische aspect, in plaats van op het pedagogische doel van de laptop.

"Het is een educatief project, geen laptopproject", aldus Negroponte. "Het bouwen van een school duurt een eeuwigheid, wij proberen de kinderen zelf iets te laten doen in de tussentijd."