Zo ondervinden de sites Rijmwoordenboek.nl en Rijmwoorden.nl op 5 december grote problemen bij alle aanvragen. De eerstgenoemde ligt er zelfs helemaal uit, terwijl op Rijmwoorden.nl alleen de beginpagina wordt vertoond.

Marin Meijer van website-ontwikkelaar Bookman – het bedrijf achter Rijmwoorden.nl – is naar eigen zeggen verbaasd over de massale toeloop. "We doen dit dit jaar voor het eerst, maar zoveel bezoekers hadden we niet verwacht." Meijer spreekt over 80.000 pageviews op woensdag.

"Vandaag zijn dat er nog veel meer. Helaas worden deze mensen niet op hun wenken bediend." Luie pieten zullen dus op zoek moeten naar andere online hulpjes. Ook populair is de 'gedichtengenerator' Rijmhulp.nl, die weinig problemen lijkt te kennen. Het betreft hier overigens een simpele machine met weinig variatie.

Probleem met Rijmwoorden.nl is volgens Meijer dat er een database met 200.000 woorden achterhangt. "Bij elke opdracht wordt deze doorgelopen. Dat gaat niet goed", aldus Meijer. Ook de andere taalsites van Bookman – Nederlandsewoorden.nl en Vertaalwoord.nl – hebben last van de Sinterklaastoeloop.