Een loepzuivere lofzang namens Lenovo voor Windows 8.1. Het nieuwe besturingssysteem is een vooruitgang “van lichtjaren” vergeleken met voorganger Windows 8. De Chinese pc- fabrikant, die tegen de stroom in groeicijfers noteert, spreekt zelfs van nieuwe katalysator voor verkoopcijfers. Lenovo wil vanaf februari al zijn pc's en tablets standaard voorzien van Windows 8.1.

Verkoopcijfers zijn het bewijs

De eerste voortekenen zijn daar. Lenovo levert Windows 8.1 momenteel alleen op de ThinkPad Yoga, een zakelijke Ultrabook die vorige maand uitkwam. “Het bewijs van hoe goed mensen reageren op 8.1 zijn de verkoopcijfers van de ThinkPad Yoga, en die doet het zeer goed”, vertelt productmanager Simon Kent van Lenovo tegen de persdienst van Webwereld-uitgever IDG.

De ThinkPad Yoga bewijst het succes van Windows 8.1, aldus fabrikant Lenovo:

“Microsoft heeft een sterke comeback gemaakt met 8.1, en ze hebben toegegeven dat 8 niet voldeed. Ze hebben goed werk geleverd met 8.1 en het is absoluut veel beter dan eerder”, jubelt Kent. Die verbeteringen gelden volgens hem voor de opstarttijd, de personalisatie en de touchbediening, die tesamen voor een radicaal betere gebruikerservaring zorgen.

Momentum, mede met dank aan einde XP

De Lenovo-productmanager is dan ook positief over de vooruitzichten in 2014. Het meeleveren van Windows 8.1 op apparaten zal in combinatie met de deadline voor Windows XP volgens hem voor hét momentum zorgen. Kent: “Wanneer we starten met het native leveren van 8.1 op alle systemen, wordt de deadline in april een aantrekkelijk moment voor bedrijven om over te stappen op een nieuwe Windows-versie. We verwachten dat dit voor een piek zorgt bij de vraag in de eerste helft van 2014.”