De applicaties stromen momenteel binnen bij RIM, of doen dat nog de komende maand. RIM belooft stellig in een interview met het Amerikaanse zakenblad Forbes dat er bij de start van BlackBerry 10 direct 70.000 apps beschikbaar zijn. Het nieuwe besturingssysteem dat samen met twee nieuwe toestellen verschijnt 30 januari op de markt.

Het aantal van 70.000 applicaties zou opmerkelijk zijn. Applicaties van oudere versies van BlackBerry's besturingssysteem zijn allemaal niet compatibel met BlackBerry 10. Dat betekent dat alle apps opnieuw moeten worden gebouwd.

Apps van oudere versies

Het onlangs gelanceerde Windows Phone 8 had een stuk minder eigen apps. Microsoft sprak bij de start over 120.000 apps, waarvan dus een groot gedeelde Windows Phone 7 apps waren.

In dat licht zou 70.000 nieuwe apps een prestatie zijn. Volgens marketingdirecteur Frank Boulben van RIM, die niet ingaat op de namen van populaire apps, gaat dat zeker lukken. Overigens gaf de populaire chatapplicatie WhatsApp onlangs te kennen geen interesse te hebben in de bouw van een BlackBerry-app. Dat in tegenstelling tot Facebook, Twitter, LinkedIn en Foursquare.

Grote spelers zitten op 700.000

Apps voor het cruciale nieuwe besturingssysteem kunnen al sinds 10 oktober ingediend worden bij RIM. Uiteindelijk hoopt BlackBerry opniew te wedijveren met de grote spelers. Dat zijn op dit moment zoals bekend iOS en Android, die beide meer dan 700.000 apps beschikbaar hebben.

Het interview dat Boulben hield met Forbes: