Dat heeft CEO Thorsten Heins bij de presentatie van het nieuwe BlackBerry 10-platform in New York bekend gemaakt. Het Canadese bedrijf wil met de naamsverandering een nieuwe start maken. Research in Motion, of kortweg RIM, verdwijnt volledig uit beeld. Vanaf vandaag zal alleen nog maar de naam BlackBerry gehanteerd worden.

Nieuwe beursnamen

Omdat RIM een beursgenoteerd bedrijf is, zijn ook daar de gevolgen zichtbaar. Op de Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq gaat het bedrijf de afkorting 'BBRY' gebruiken en op de Toronto Stock Exchange wordt dat voortaan 'BB'.

Een logische stap volgens Heins. “Onze klanten gebruiken de BlackBerry, onze medewerkers werken voor BlackBerry en onze aandeelhouders zijn eigenaar van BlackBerry. Vanaf vandaag zijn we BlackBerry in de hele wereld", kondigde de CEO van BlackBerry aan op het BB10-evenement.

'Onszelf opnieuw uitgevonden'

Met het nieuwe platform, twee nieuwe smartphones en de nieuwe naam moet het bedrijf een tweede leven krijgen. “De nieuwe start van vandaag begint met één consequent merk, een merk dat wereldwijd erkend wordt. En BlackBerry is veranderd. We hebben de nieuwe BlackBerry-ervaring opnieuw vormgegeven, onze producten opnieuw ontwikkeld en het bedrijf opnieuw uitgevonden. Dat willen we toonbaar maken met dit nieuwe merk."