Playbook-apps draaien namelijk juist op Adobe's Flash en AIR (Adobe Integrated Runtime). RIM stelt nu dan ook dat het zelf Flash blijft doorontwikkelen voor zijn tablets.

Stug doorgaan

Het laat dit weten in reactie op Adobe's schrappen van Flash voor mobiele platformen. “Als source code-licentienemer van Adobe zullen wij doorgaan met het werken aan en uitbrengen van onze eigen implementaties", verklaart RIM aan techblog AllThingsD.

De smartphonemaker benadrukt in die verklaring dat het “toegewijd blijft aan een compromisloze webbrowse-ervaring voor onze klanten, inclusief native support voor Adobe Flash Player voor onze BlackBerry PlayBook-tablet (gelijk aan [de support in - red.] een browser op een desktop-pc), maar ook met html5-support op zowel onze BlackBerry-smartphone als PlayBook-browsers." Apps op BlackBerry's draaien op Java, dus daar heef RIM geen last van de beslissing van Adobe.

Html5-positivisme

De Playbook ondersteunt ook html5, maar dan alleen in de webbrowser. AIR is de basis voor echte apps op dat mobiele apparaat. Het Canadese bedrijf sluit nog af met een optimistische mededeling: “We zijn verheugd dat Adobe zich concentreert op de kansen die html5 biedt voor onze developers en dat het onze toewijding aan html5 deelt."

Reclame voor de PlayBook benadrukt de mogelijkheid Flash-content én -apps te draaien (via AllThingsD):