Zo'n 74 procent van de volwassenen heeft wel eens persoonlijke informatie als naam, e-mailadres en verjaardag aan iemand doorgegeven. Dit blijkt uit onderzoek van de CA en NCSA (National Security Alliance) gehouden onder 2163 volwassenen.

Het onderzoek wijst uit dat 83 procent van de gebruikers onbekende bestanden vanuit profielen van anderen downloadt. Gebruikers brengen zo niet alleen zichzelf, maar ook de plaats van waar ze de sites bezoeken in gevaar.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zijn sociale netwerken niet alleen populair onder jongeren. Bijna de helft van de volwassenen heeft een account en 53 procent van deze groep is ouder dan 35 jaar.

Behalve het weggeven van persoonlijke informatie, is ook het downloaden van onbekende bestanden risicovol. Zo kan dit leiden tot onder andere identiteitsdiefstal, spyware en virussen.

'Een sofi-nummer, een verjaardag en een naam bieden al genoeg ammunitie voor criminelen om financiële en persoonlijke informatie te hacken', aldus de directeur van NCSA.