De bedrijven maken deze week bekend dat Riverbed 25 miljoen dollar betaalt voor Mazu Networks. Bij goed presteren zal Riverbed nog eens 22 miljoen dollar overmaken, zo luidt de afspraak. Mazu gaat een aparte divisie vormen van Riverbed, en zal zijn activiteiten in de Verenigde Staten voortzetten.

Mazu is niet actief in Nederland, en het is dan ook een interessanter gegeven dat de technologie van het bedrijf geïntegreerd moet gaan worden in de WAN-versnellingsapparaten van Riverbed. Met de Mazu-technologie ingebakken moeten leveranciers van WAN-diensten beter in staat worden gesteld om het behaalde voordeel te beter in kaart te brengen. Daarnaast zal Riverbed ook de bestaande producten van Mazu gaan leveren.

WAN-versnelling is de paraplu van technieken waarmee die de uitwisseling van gegevens over lange afstanden optimaliseren. De technologie wordt bijvoorbeeld gebruikt om bijkantoren te bedienen, en regelt het verkeer door bijvoorbeeld voorrang te verlenen aan bedrijfskritische applicaties. Naast Riverbed zit ook BlueCoat in de markt, die in het voorjaar van 2008 nog pionier Packeteer opkocht voor bijna 270 miljoen dollar. Bron: Techworld