Carbon Silicon zet al hun werk online en roept fans op om actief bootlegs te verspreiden en hun optredens te filmen. Zo zingen ze in hun nummer Gangs Of England, 'if you want the record, press record', aldus de BBC.

De band maakt een vergelijking met cassettebandjes. "Vroeger zette je je favoriete nummers op een bandje en liet je het aan je vrienden horen. Mensen kopen graag het album als ze de muziek goed vinden", aldus Mick Jones.

In tegenstelling tot bands zoals Metallica, die een verbeten strijd voert tegen verspreiding van muziek via internet, omarmt Carbon Silicon de nieuwe technische mogelijkheden. "Nieuwe artiesten hebben geen platenmaatschappij, manager of radiostation meer nodig", aldus Jones.

Artiesten grijpen vaker naar internet om hun werk te verspreiden. Zo kregen alle abonnees van Wired eind 2004 een cd met muziek van artiesten die de zogeheten creative commons-regelgeving aanhangen. Dit is een steeds populairder worden alternatief voor de 'gewone', door de platenindustrie gedicteerde regels. Deze stellen strenge beperkingen aan wat de consument met een liedje mag doen. Bij creative commons, die overigens ook van toepassing kunnen zijn op bijvoorbeeld films en teksten, zijn de mogelijkheden veel ruimer.