Bill Clinton werd bijna gedwongen tot aftreden toen zijn affaire met Monica Lewinsky in 1998 via de site Drudge Report naar buiten kwam. Nu probeert de site opnieuw een Democratische politicus in het nauw te brengen: John Kerry. Kerry is op dit moment de meest waarschijnlijke kandidaat om het in november op te nemen tegen George W. Bush bij de presidentsverkiezingen. Van de veertien Democratische voorverkiezingen die tot nu toe zijn gehouden, heeft Kerry er twaalf gewonnen. Volgens opiniepeilingen zou Kerry van Bush winnen, als er nu verkiezingen werden gehouden. Maar roddeljournalist Matt Drudge, die eerder al het presidentschap van Clinton aan het wankelen bracht met onthullingen over Clintons relatie met Monica Lewinsky, probeert daar een stokje voor te steken.

Gevlucht

Donderdag publiceerde Drudge één van zijn beruchte ` world exclusives'. Volgens het bericht onderzoeken diverse media de verhouding tussen Kerry en een vrouw die recent naar Afrika is vertrokken. De vrouw zou zijn `gevlucht'. Volgens Drudge deed zij dat op aandringen van de getrouwde Kerry. Drudge laat in het midden wat het karakter was van de relatie tussen Kerry en de vrouw. Wel schrijft hij: "Een goede bekende van de vrouw heeft eind vorig jaar aan een verslaggever fantastische verhalen verteld – verhalen die nu de race om het presidentschap op zijn kop dreigen te zetten." De Britse boulevardkrant The Sun claimt met de ouders van de vrouw in kwestie (volgens The Sun de 24-jarige Alex Polier) te hebben gesproken. Volgens moeder Donna zou Kerry achter haar dochter aan zitten. Kerry zelf heeft de geruchten inmiddels gebagatelliseerd. "Er is niets om over te berichten. Dus er is niets om over te praten. Ik maak me geen zorgen, nee", aldus Kerry in de radio-talkshow van Don Imus.

Adelaar

Als later blijkt dat Kerry een buitenechtelijke relatie met de vrouw heeft gehad, dan zou het verhaal opnieuw een enorme scoop voor Matt Drudge betekenen. Veel Amerikaanse media durven hun vingers niet aan het verhaal te branden. Drudge, die zijn carrière begon als verkoper in een souvenirwinkel van het Amerikaanse tv-station CBS, publiceert op zijn site vaak roddels die andere media niet durven te plaatsen. Zijn primeur over Monica Lewinsky was bijvoorbeeld afkomstig van Newsweek-journalist Michael Isikoff. Newsweek vond dat er onvoldoende bewijzen waren en besloot het artikel niet te publiceren. Drudge deed dat wel en werd er wereldberoemd mee. "Op het moment dat ik de entertoets indrukte, wist ik dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn", aldus Drudge achteraf. Overigens gebeurt het ook regelmatig dat Drudge er met zijn verhalen naast zit. Zo schreef hij ooit dat Clinton een adelaar op zijn penis zou hebben laten tatoeëren. Ook het bericht dat één van de adviseurs van Clinton zijn vrouw zou slaan, bleek niet te kloppen.