Bij de steekpartij raakte de vrouw van Pieper zwaargewond. Pieper zelf is inmiddels weer thuis, zo meldt het ANP. De man die Pieper en zijn echtgenote neerstak, zou volgens een woordvoerder van de familie hebben geroepen dat hij iets had tegen 'mensen met veel geld en macht'.

Roel Pieper verwierf bekendheid als topman bij Compaq. In 1998 trad hij in dienst als directielid bij Philips. Hij werd binnengehaald als de gedoodverfde opvolger van de toenmalige bestuursvoorzitter Cor Boonstra. Na een jaar hield Pieper het echter weer voor gezien bij het Amsterdamse elektronicabedrijf.

Als investeerder stak Pieper geld in diverse internetbedrijven. Het ging daarbij onder meer om BitMagic en Yournews (inmiddels allebei failliet). Bovendien stak Pieper geld in de ontwikkeling van een 'revolutionair coderingssysteem' waarmee het mogelijk zou zijn om beeld- en geluidsbestanden met een factor 2 miljoen te comprimeren. De uitvinder van dit systeem overleed echter aan een hartaanval.

Quote 500

Pieper stond in 2001 op de laatste plaats van de Quote 500 met een geschat vermogen van 75 miljoen gulden (34 miljoen euro). De internetinvesteerder verzamelde lange tijd een groot aantal commissariaten, onder meer bij het door boekhoudfraude in opspraak geraakte Belgische softwarebedrijf Lernout & Hauspie waar Pieper ook nog korte tijd bestuursvoorzitter was.

Pieper was eind jaren negentig een van de drijvende krachten achter de door het ministerie van Economische Zaken opgezette <i>incubator</i> Twinning. Onlangs maakte het ministerie bekend dat het stopt met deze ict-investeerder.

In september 1999 werd Pieper benoemd tot hoogleraar e-commerce aan de Universiteit Twente. Samen met onder meer Vincent Everts ontwikkelde hij de mobimiles, een alternatief voor de tolpoortjes op de snelweg.