Over anderhalve maand sluit Intel definitief zijn applicatiewinkel AppUp. De appstore is oorspronkelijk in het leven geroepen voor Windows-netbooks draaiende op Intels x86 Atom-processors, maar kon de afgelopen jaren op geen enkele manier opboksen tegen de concurrentie. Alle app-updates worden na de sluiting stopgezet, terwijl gebruikers tijdelijk recht hebben op terugbetaling van aangeschafte apps.

AppUpp is eind 2009 met veel bombarie aangekondigd. Zowel pc-leveranciers als softwareproducenten konden met het template van Intel eenvoudig eigen online-applicatiewinkels opzetten. Maar na de opening een jaar later werd het aanbieden van deze zogeheten 'white label'-versies van AppUp, waarbij Acer en Dell al waren afgehaakt, geen succes. Weinig ontwikkelaars zagen heil in het platform, laat staan gebruikers.

'Met oog op de toekomst'

In mooie woorden kondigt Intel nu het afscheid aan. De winkel sluit namelijk "met het oog op de toekomst", iets waar Intel altijd aan denkt, en wat "vaak betekent dat je vandaag dingen moet veranderen." Intel handelt de boel wel netjes af: het plukje overgebleven gebruikers maakt aanspraak op restitutie, al moeten zij dit wel voor 19 december aanvragen.

Hoeveel gebruikers de afgelopen jaren nu echt de AppUp Store hebben weten te vinden, heeft Intel nooit gecommuniceerd. Wel pompte de chipgigant in november 2011 nog eens 100 miljoen dollar in de mobiele markt, om het tij te keren. Zover kwam het nooit. Op 11 maart sluit AppUp voorgoed.