Het Financieele Dagblad meldt dat de curator overweegt diverse voormalige bestuurders, commissarissen en de accountant, PricewaterhouseCoopers (PwC), aansprakelijk te stellen voor schade aan crediteuren. Naast Roel Pieper wordt ook de rol van oud-NMB-bankier Mike Vredegoor onderzocht.

Vredegoor stelt dat het bedrijf van Roel Pieper, Insight, 20 miljoen dollar zou investeren in Stonehenge. Pieper zou zich niet aan zijn belofte hebben gehouden, waardoor het bedrijf ten onder is gegaan. Insight-medewerkers stellen op hun beurt dat Vredegoor hetzelfde bedrag zou investeren en dat hij zijn toezegging niet is nagekomen, zo schrijft het Financieele Dagblad.

De curator onderzoekt nu of de commissarissen onbehoorlijk beleid moet worden verweten en of er willens en wetens onhaalbare verplichtingen zijn aangegaan, zo stelt het dagblad.

Stonehenge is in 1998 opgericht en was gespecialiseerd in het aanbieden van voip-diensten. Half januari ging het bedrijf failliet omdat het een financieel reddingsplan niet kon uitvoeren doordat de grootste schuldeiser, hardwareleverancier Cisco, geen medewerking aan het plan verleende.