Het ANP meldt dat het 'muisalarm' vooral populair is bij particulieren en bij bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf (MKB).

De tachograaf houdt bij hoe lang en hoe intensief mensen achter de computer werken. Wanneer een bepaalde tijdslimiet is verstreken gaat lampje branden en klinkt een piep. De computeraar dient op dat moment een pauze in te lassen.

FNV Bondgenoten verkoopt de tachograaf voor 20 gulden aan leden, niet-leden betalen 80 gulden. Vergelijkbare software is ook goedkoper en zelfs gratis op internet beschikbaar via bijvoorbeeld de softwaredatabase Download.com.

Volgens een ANP-bericht wordt het programma vandaag gepresenteerd bij het ministerie van Landbouw. Het ministerie, met 7000 werknemers, bindt de strijd aan tegen RSI (Repetitive Strain Injury), muisarm in de volksmond.

Een ander ministerie, dat van Sociale Zaken, presenteerde onlangs een speciale website over RSI: StopRSI.nl. Volgens het ministerie heeft ongeveer 40 procent van de mensen die dagelijks met computers werken last van klachten die met RSI te maken hebben. Volgens staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken is RSI de beroepsziekte van de volgende eeuw.