De service genaamd SmartFeed wordt sinds vandaag aangeboden op de website van de zoekmachine. Na het zoeken op de website krijgt de gebruiker de vraag of hij deze zoekterm als rss-feed wil opslaan. Zodra er content wordt geïndexeerd die voldoet aan de zoekterm, krijgt de gebruiker via die feed een waarschuwing dat er nieuwe content is. Het alarm wordt in tekstformaat aangeboden.

Blinkx indexeert de multimediacontent van meer dan dertig audio- en video-aanbieders, waaronder BBC News, CNN en ESPN. Verder indexeert de zoekmachine ook multimediale content van particulieren, waaronder de immer populairder wordende podcasts.

Het bedrijf biedt naast de feeds ook een api aan, zodat ontwikkelaars zelf aan de slag kunnen met de techniek. Voor persoonlijk gebruik is dit gratis, voor commercieel gebruik moet een licentie worden afgenomen. Om de ontwikkelaars te helpen wordt er binnenkort een speciaal deel voor hen op de Blinkx-site geopend.

Voor het indexeren van de multimedia maakt Blinkx gebruik van spraakherkenning en scriptlezers. Hierdoor kan de zoekmachine precies dat fragment tonen waarnaar de gebruiker op zoek is in tegenstelling tot het aanbieden van een video van een uur, waarin de gezochte term slechts eenmaal wordt uitgesproken.