De inspiratie voor de rss-seksfeed komt bij The Hun vandaan, geven de oprichters toe. The Hun trekt dagelijks miljoenen bezoekers door links aan te bieden naar gratis foto's en films met een erotisch tintje. 'Met onze feed hoeven mensen niet langer eerst een website zoals The Hun te bezoeken", stellen de initiatiefnemers van Sexrestaurant.

Geld levert de rss-feed niet op. "Daar hebben we nog niet over nagedacht. Voorlopig is dat ook helemaal niet nodig. We hebben vrijwel geen kosten aan de site. We zitten nu wel in de dubbele cijfers qua dataverkeer (in Gigabytes). Met minder dan 300 euro zijn we voor een jaar klaar, tenzij het echt nog heel hard verder groeit. Dan willen we ook de commerciële mogelijkheden bekijken."

De feed is met name populair in de Verenigde Staten. Robert, een van de beheerders van de feed: "Driekwart van de abonnees komt van buiten Nederland. De grootste groei heeft plaatsgevonden in de VS, waar de site in enkele nieuwsgroepen heeft gestaan. De meest populaire categorieën waarop mensen klikken zijn Teens en Big Breasts."

Niet alleen in de pornobranche blijkt rss populair te zijn. Uit onderzoek van Jungle Rating blijkt dat tien van de twaalf landelijke dagbladen een rss-feed aanbiedt. Alleen gratis dagblad Metro en Het Financieele Dagblad zijn nog niet in de rss-boot gestapt.

Consumenten waarderen het dat zij snel van meerdere bronnen op de hoogte kunnen blijven. Marketeers blijven nog even uit de buurt van rss, zo stelt Jungle Rating, omdat zij vinden dat te weinig consumenten een rss-reader geïnstalleerd hebben.