"De pagina's zijn nu een kleine week in de lucht," vertelt een woordvoerder van de Holland Media Groep (HMG). "Maar het zit nog in een testfase. De snelheid waarmee de pagina's op te vragen zijn kan nog beter, net als de overzichtelijkheid."

Veel mensen hebben de teletekst-pagina's van de NOS hoog in hun lijst met bookmarks staan. De publieke omroep beschikt al zo'n zes jaar over de online teletekst. Waarom een commerciële versie zo lang op zich heeft laten wachten, wil de HMG-woordvoerder niet zeggen.

HMG verwacht veel van de dienst. "Er is veel vraag naar," aldus de woordvoerder, die wijst op de bezoekersaantallen van NOS Teletekst Online.

Bang voor concurrentie is Frans Collignon, hoofdredacteur van NOS Teletekst, niet. "Het zou me verbazen als mensen alleen maar naar ons keken. Dat is het mooie van internet: het is niet aan grenzen gebonden."

Op TV worden per dag 3,5 miljoen teletekstpagina's van de NOS geraadpleegd. Van de drie HMG-omroepen heeft RTL4 de best bekeken teletekst: 851.000 pagina's per dag. Bij Veronica is dat 688.000 en bij RTL5 164.000.

Volgens de HMG-woordvoerder zullen de online verhoudingen iets anders liggen. "Ik denk dat Veronica-text het best bezocht zal worden. Die omroep heeft een jonge doelgroep met veel internetgebruikers. Huisvrouwen die naar RTL4 kijken, surfen minder."

"December is natuurlijk een rotmaand om zoiets voor elkaar te krijgen, maar binnen twee maanden moeten de pagina's volledig functioneren," aldus de zegsman.