VanVoordeel.nl is een soort online winkel van sinkel, het assortiment varieert van elektronica, cd's en dvd's tot aan kleding, reizen en meubels. Vanvoordeel.nl biedt naar eigen zeggen voornamelijk bekende A-merken "tegen een aanzienlijk lagere prijs". RTL werkt samen met een aantal partners, ondermeer Outletplanet.nl en 1dayentertainment.nl. De veilingoptie is overigens nog niet geactiveerd.

SBS met cashback

De webshop past volgens het mediaconcern binnen de strategie van RTL om haar activiteiten uit te breiden naar nieuwe markten. En daarin is het bedrijf bepaald niet de eerste.

Grote rivaal SBS ging RTL al voor met SBS6Voordeel.nl, als is dat niet een volwaardige webwinkel zoals Vanvoordeel.nl. SBS6Voordeel linkt door naar verschillende andere webwinkels waarmee SBS een deal heeft, de klant krijgt dan een cashback-korting. Ook de meeste krantensites hebben al tijden eigen webshops, al is het aanbod daar beperkter.

NU.nl webshop?

Opvallend is dat de grootste nieuwssite van Nederland, NU.nl, er nog geen webshop op na houdt. Maar dat kan binnenkort gaan veranderen. NU.nl hoofdredacteur Laurens Verhagen sluit de komst van een webwinkel niet uit. "Ik kan me best voorstellen dat we ook iets met een shop gaan doen", zei Verhagen onlangs in het BNR programma Mediazaken.

Naar de naam van een mogelijke webshop van NU.nl is het nog gissen. Domeinen als Nuwinkel.nl, Nushop.nl of Nuvoordeel.nl zijn in elk geval momenteel niet in handen van Sanoma Digital Group, de uitgever van NU.nl.