TechCrunch UK bericht op basis van een betrouwbare bron dat News Corp. onderhandelt met LinkedIn over een overname die begin volgend jaar zijn beslag zou moeten krijgen. LinkedIn wil geen reactie geven op het verhaal.

Het gerucht over een overname door News Corp. staat op gespannen voet met uitlatingen die de oprichter van LinkedIn, Reid Hoffman, eerder deze week deed in de Daily Telegraph. In een interview verklaarde hij dat hij nog niet zover is dat hij de controle over LinkedIn wil opgeven. "Ik zou LinkedIn wel naar de beurs willen brengen, maar pas nadat we klaar zijn met innoveren."

Hoffman was deze week in Londen voor enkele spreekbeurten. Mogelijk heeft hij zijn bezoek aan de Britse hoofdstad gecombineerd met een bezoek aan de topmensen van News Corp., schrijft TechCrunch UK.

Zwarte cijfers

LinkedIn is, in tegenstelling tot populaire netwerksites zoals Facebook en Hyves, vooral gericht op het onderhouden van zakelijke contacten. Gebruikers van LinkedIn kunnen op de site aangeven waar ze werken en voor wie ze gewerkt hebben. Ook is het mogelijk elkaars werk aan te bevelen.

Daarmee zou de site een interessante aanvulling zijn op de Wall Street Journal, de Amerikaanse zakenkrant die Murdoch eerder dit jaar overnam, zo speculeert Jemima Kiss op haar weblog bij The Guardian.

LinkedIn heeft meer dan 16 miljoen ingeschreven gebruikers. Sinds de start heeft de netwerksite via financieringsrondes in totaal 26 miljoen dollar binnengehaald. In 2006 had het bedrijf, dat sinds maart 2006 zwarte cijfers schrijft, een omzet van 10 miljoen en dit jaar zal dat 'substantieel meer' zijn.