Dat heeft Brad Anderson, directeur van het Amerikaanse winkelketen Best Buy, gezegd aan het einde van de Consumer Electronics Show in Las Vegas. "Twee dvd-formaten die niet met elkaar samenwerken zijn een nachtmerrie voor consumenten. De schade die de industrie zo aanricht, is enorm."

De ruzie gaat tussen hd-dvd dat op de markt is gebracht door Toshiba, NEC, Intel en Microsoft en Blu-ray dat is ontwikkeld door Sony. Op een Blu-ray schijf kan tot 25 GB aan data worden opgeslagen. Op een hd-dvd maximaal 15 gigabyte. Verwacht wordt dat één van de twee technologieën als standaard geaccepteerd zal worden, net als in de strijd tussen vhs en Betamax in de jaren tachtig.

Afgelopen weekeinde verklaarde de Blu-ray Disc Association al klaar te zijn voor het uitgeven van licenties voor de zogenoemde bd-rom, de read-only versie van de Blu-ray schijf, en de bd-r en bd-rw, de blanco-schijfjes.

De eerste Blu-ray schijfjes kunnen hierdoor al snel in de winkel liggen. Het enige probleem waar bedrijven nog voor staan, is het beschermen van de auteursrechten op Blu-ray discs. Door IBM, Microsoft, Intel, Matsushita, Sony, Toshiba, Walt Disney en Warner Bros wordt hiervoor op dit moment een systeem ontwikkeld genaamd AACS (advanced access content system).