In de brief stelt DDS dat het als wederverkoper ongewild de dupe is geworden van het dispuut tussen DIS Europe (Fiberworld) en KPN. "In dit conflict is internetaanbieder DDS geen partij", stelt DDS-directeur Joost Flint.

DIS Europe verzuimt sinds vorig jaar om de rekeningen van dochterbedrijf Fiberworld aan KPN te betalen. KPN stuurde onlangs een brief naar de KPN-abonnees van Fiberworld om ze te waarschuwen dat ze binnenkort afgesloten zouden worden vanwege het conflict. Dit is dinsdag voor een deel gebeurd. Donderdag wordt de rest van de gebruikers afgesloten.

Flint beweert dat KPN de provider DDS in diskrediet brengt door in de brief te beweren dat de internetverbinding wordt beëindigd omdat een toeleverancier van DDS de rekening niet betaalt. Ook beschuldigt Flint KPN van het misbruiken van zijn monopoliepositie. "U heeft laten zien dat u de macht heeft om mensen en bedrijven het mes op de keel te zetten en hen de stuipen op het lijf te jagen maar waar haalt uw onderneming het recht vandaan om zo te handelen?"

"Voor ons is nu de maat vol", reageert KPN-woordvoerster Caroline Ubachs. "We zijn eind vorig jaar begonnen met de incassoprocedure en hebben intussen drie sommatiebrieven verstuurd. Twee weken geleden hebben we een brandbrief naar DIS Europe gestuurd waarin we de afsluiting hebben aangekondigd."

Overigens vindt KPN dat DIS Europe erg hoog van de toren blaast. "Ze roepen wel dat ze de OPTA erbij halen en dat ze een kort geding en een bodemprocedure aanspannen, maar we hebben nog geen dagvaarding gehad", aldus Ubachs.

Ook is ze het niet eens met de verwijten dat KPN alleen uit zou zijn op het overnemen van de abonnees van Fiberworld. "Zij gooien het er nu op dat wij hun klanten willen afpikken, maar wat wij doen is enkel de gedupeerde klanten informeren en ze een alternatief aanbieden."

Wat DIS Europe betreft, richt KPN zich nu vooral op het innen van de achterstallige rekeningen. "Wij willen ons geld hebben want ze zijn ons nog zeker 800.000 euro schuldig. De incassoprocedure loopt", aldus de KPN-woordvoerster.