De conclusie komt voor kenners niet als een verrassing. "Zowel de Via Nano als de Intel Atom hebben hun eigen plus- en minpunten, maar het was vooral de Via Nano L2100 die het meeste indruk op me maakte," schrijft Ryan Shrout, hoofdredacteur van PC Perspective. "De Isaiah-processor is in staat om Intel's gelijkgeprijsde Atom-processor te overtreffen, en tegelijk biedt het een veel opener platform," zo schrijft hij in zijn recensie.

Shrout's mening wordt gedeeld door de reviewers van HardOCP en HotHardware, die tevens stelden dat Via's nieuwe processor meer 'spierkracht' heeft dan Intel's Atom. "Ik moet toegeven dat ik vooraf al dacht dat de Via Nano als beste uit de test zou komen, vanwege de geavanceerde architectuur. Maar ik had niet verwacht dat Intel zo'n gevoelige nederlaag zou lijden," zo schrijft Kyle Bennet in zijn beknopte review op HardOCP. "De Nano doet denken aan een energievriendelijke versie van de Pentium 4, terwijl de Atom lijkt op een energievriendelijke versie van de Via C7."

Alle reviewers gebruikten soortgelijke systemen om de processoren te vergelijken. Het Nano-systeem bestond uit een prototype Mini-ITX moederbord met een 1.8 GHz Nano L2100-processor, en deze werd vergeleken met een Intel D945GCLF Mini-ITX moederbord met een 1.6 GHz Atom 230-processor. De enigszins hogere kloksnelheid zou weliswaar in het voordeel van de Nano gewerkt kunnen hebben, maar dit was niet genoeg om het grote verschil te verklaren. "De kloksnelheid van de Nano lag ruim 12 procent hoger dan die van de Atom, maar het verschil in de prestaties bedroeg 15 tot 20 procent," aldus Marco Chiapetta van HotHardware.

De Nano-processor van Via is sinds afgelopen mei op de markt. De moederborden met deze chip worden in augustus verwacht, de eerste Nano-systemen volgen in het laatste kwartaal van dit jaar.