Een aantal Microsoft-sites, zoals Windows Live Hotmail, Office Live Workspace en Office Live Small Business, zouden volgens Computerworld niet of niet goed worden getoond binnen Safari.

Er duiken steeds meer klachten op van gebruikers die de sites niet kunnen zien. Dat is een probleem, want Windows Live Mail is na Yahoo! de populairste e-maildienst binnen de Verenigde Staten, terwijl Office Live Workspace het antwoord van Microsoft is op Google Docs.

Nog niet ondersteund

Hoewel er op diverse forums gediscussieerd wordt of het probleem te verwijten is aan de manier waarop Microsoft haar sites bouwt of aan de manier waarop Safari deze interpreteert, geeft Microsoft zelf toe haar sites nog niet Safari-compatible te hebben gemaakt: "We ondersteunen in de basis de browsers met het meeste aantal gebruikers en zijn ons op dit moment aan het oriënteren op het ondersteunen van Safari".

Problemen met Flash

Naast de problemen met Microsoft-sites, beweren enkele gebruikers ook dat Flash niet werkt onder Safari. In de praktijk blijkt dit echter om een klein aantal gebruikers te gaan die problemen ondervindt.

Volgens een woordvoerder van Adobe is Flash uitvoerig getest onder Safari en zou alles moeten werken: "De problemen die een aantal gebruikers ondervinden kunnen worden veroorzaakt door veel factoren, zoals de manier waarop ze de plug-in hebben geconfigureerd of de manier waarop de uitgever van de SWF (het flash filmpje) het bestand heeft gepubliceerd."

"Het zou ook zo kunnen zijn dat er nog wat problemen zijn met een JavaScript detection script waardoor onterecht wordt weergegeven dat de browser geen Flash Player geïnstalleerd heeft. We verwachten dat dit soort problemen snel verholpen zijn wanneer het marktaandeel van Safari stijgt".

Uit tests die de redactie van Webwereld deed met Safari 3.1 voor Windows kwamen overigens geen problemen met Microsoft-sites of Flash naar boven.

Veiligheidslekken

Eerder deze week kwamen er al berichten binnen dat Safari problemen zou veroorzaken binnen Windows XP en het besturingssysteem zelfs liet vastlopen.

Juan Pablo Lopez Yacubian, een Argentijnse beveiligingsonderzoeker waarschuwt nu voor twee veiligheidslekken binnen Safari 3.1, die het voor hackers mogelijk maakt om phishingaanvallen uit te voeren en kwaadaardige code te injecteren.