Om de notering aan de Euronext in Amsterdam mogelijk te maken, wil Safeboot nieuwe aandelen uitgeven en aandelen in handen van bestaande aandeelhouders plaatsen. In Nederland zouden zowel institutionele als particuliere beleggers op de aandelen kunnen bieden.

De beursgang volgt nog voor het eind van het jaar, verwacht woordvoerder Robert Siccama van Safeboot. "Nog dit kalenderjaar is onze intentie." De uitgifteprijs of het aantal aandelen zijn nog niet bekend.

Safeboot maakt beveiligingssoftware voor smartphones, pda's, laptops en usb-sticks. Ook levert het bedrijf diensten op het gebied van e-mailversleuteling en netwerkbeveiliging. Organisaties werken met de Safeboot-software om de informatie op mobiele apparaten te versleutelen zodat er geen gevoelige informatie in handen van derden kan vallen.

De winst van Safeboot steeg de laatste drie jaar gemiddeld met 55 procent per jaar. In 2006 was de omzet bijna 29 miljoen euro. De beursgang is bedoeld om sneller te kunnen groeien, aldus Siccama. "Onderzoeksbureau IDC stelde onlangs nog dat onze markt met 35 procent per jaar zal groeien de komende vijf jaar. Dat zijn stevige verwachtingen. De beursgang is bedoeld om zo'n groei aan te kunnen."

Het Nieuwegeinse bedrijf heeft wereldwijd 142 medewerkers en 4200 klanten. In totaal heeft Safeboot 5 miljoen actieve licenties. Het claimt daarmee marktleider te zijn op het gebied van de beveiliging van mobiele apparaten.