Ook het afgelopen jaar bedroeg de gemiddelde salarisstijging gemiddeld 4 procent. Dat stelt de Hay Group op basis van een ict-beloningsonderzoek onder 80 organisaties, met in totaal 30.636 werknemers.

De loonstijging is lager dan verwacht, stelt Loek Bosman, senior consultant bij Hay Group en verantwoordelijk voor het onderzoek. "Wij hadden een hogere stijging verwacht als gevolg van de schaarste op de arbeidsmarkt. Met name sinds 2001 zijn de verhogingen in de sector spaarzaam geweest en dat leidt meestal tot een inhaalslag."

Hay Group heeft zowel onderzoek gedaan naar bedrijven waar ict de belangrijkste activiteit vormt als naar bedrijven waar ict een ondersteunende rol speelt (bij banken bijvoorbeeld).

Werknemers bij de laatste groep, de zogeheten ict-gebruikers, komen er het beste vanaf. Zij verdienen 5 procent boven de algemene beloningsmarkt. Ict'ers in dienst van ict-leveranciers daarentegen verdienen ruim 10 procent onder de algemene beloningsmarkt.

De hogere beloningsniveaus bij de 'gebruikers' worden onder meer veroorzaakt door verschillen in leeftijd en senioriteit. Werknemers bij 'gebruikers' zijn gemiddeld ouder en langer in dienst.