De Flash-ontwikkeltools worden geïntegreerd in Force.com, het platform voor het bouwen, aanschaffen en draaien van zakelijke crm-applicaties. Door middel van Flash kunnen developers veel rijkere applicaties maken, bijvoorbeeld een kaart die de omzet per regio laat zien.

Een developer preview is nu beschikbaar. De uiteindelijke release staat gepland voor de eerste helft van 2010. Developers moeten een licentie kopen om gebruik te maken van de Flash-toolkit. Ontwikkelaars konden al langer Flash-applicaties bouwen voor Salesforce, maar hoeven met Flash Builder nu niet steeds aparte IDE's te gebruiken om Flash te bouwen en in te zetten.

Rich internet applications

Ontwikkelaars kunnen zowel applicaties voor het web (Flash) of voor de desktop (Adobe AIR) maken. De Flash Builder is geïntegreerd met Adobe's LiveCycle Data Services, een real-time remote en messaging framework voor rich internet applications (RIA's). Daardoor kunnen applicaties data synchroniseren tussen de Force.com-database en lokale data in de Adobe AIR-applicatie.

Desktopapplicaties maken het volgens Salesforce.com en Adobe mogelijk om ook offline te werken, en de gewijzigde data nadien te synchroniseren. Als demonstratie hebben de softwaremakers een applicatie voor een farmaceutisch bedrijf gemaakt, die het beheer van farmaceutische marketing-, verkoop- en klantenserviceprocessen regelt.