Gebruikers van Messenger TV kunnen tijdens een gewone chatsessie samen een filmpje selecteren uit de MSN Video-archieven. Dit zal worden afgespeeld in een Flash-videospeler.

Sociale activiteit

MSN-gebruikers kunnen onder meer MTV shows en videoclips van aanbieders als Sony BMG met elkaar delen. Microsoft hoopt dat de nieuwe dienst het kijken naar videoclips tot een sociale activiteit zal maken. "De interesse in online video is het afgelopen jaar explosief gestegen, maar mensen kijken in hun eentje. Messenger TV zal dat gaan veranderen. Mensen zullen samen kijken, commentaar leveren en reacties delen", zegt John Mangelaars van Microsoft.

Messenger TV is beschikbaar in 20 landen in Europa, Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore, Brazilië, Canada enMexico, maar nog niet in de VS.

Onschuld

De nieuwe dienst moet een impuls geven aan Microsofts videosite MSN Video, die het vooralsnog moet afleggen tegen succesvolle concurrenten als YouTube. Dit Google-onderdeel heeft onlangs de dienst YouTube Streams opgezet waarmee ook video's gedeeld kunnen worden.

Afgelopen weekend konden MSN-gebruikers tijdelijk geen links naar YouTube-filmpjes via het chatprogramma verzenden, maar deze blokkade is inmiddels opgeheven. Sommige gebruikers menen dat er opzet in het spel was, maar Microsoft wast zijn handen in onschuld.