Bob Muglia, president voor de Server and Tools Business bij Microsoft, heeft gisteren op de World Partner Conference 2009 de Dynamic Data Center Alliance aangekondigd. De Dynamic Data Center Alliance is een samenwerkingverband, bedoeld voor hosting providers die cloud en gevirtualiseerde diensten ontwikkelen met behulp van de Dynamic Data Center Toolkit. Door de samenwerking kunnen deze partners de beschikking krijgen over hulpmiddelen waarmee de ontwikkeltijd van een dienst kan worden verkort.

De nieuwste technologie

De Dynamic Data Center Toolkit is een hulpmiddel voor hosting providers waarmee zij diensten als managed hosting, on-demand gevirtualiseerde servers en serverclustering kunnen ontwikkelen. Deze diensten worden gebouwd op basis van Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V en Microsoft System Center. De toolkit helpt bij het opstellen van service level agreements voor deze diensten en het opzetten van portals waarmee klanten hun infrastructuur kunnen monitoren en beheren.

Door deel te nemen aan de Dynamic Data Center Alliance krijgen hosting providers de beschikking over de nieuwste technologie, aldus Microsoft, waarmee zij de ontwikkeltijd van diensten kunnen terugdringen. Deze zijn onafhankelijk van een fabrikant en getest door Microsoft. Daarnaast heeft het deelnemen aan de samenwerking als voordeel dat partners bezoekers kunnen trekken met behulp van de verwijzingen op de Microsoft-website, een vorm van marketing.

Vereisten

Om deel te nemen aan de Dynamic Data Center Alliance moeten hosting partners een bestaande partnerovereenkomst hebben met Microsoft, en beschikken over een ondertekend Microsoft Service Provider License Agreement. Verder moet de Hosting Solution competentie behaald zijn. Een andere vereiste is dat de partner een product op basis van de Dynamic Data Center Toolkit aanbiedt. Tot slot moeten de hosting partners deelnemen aan marktonderzoeken.

Bron: Techworld