De routermarkt wordt momenteel gedomineerd door Cisco. Samsung wil hier verandering in brengen en zegt de strijd aan te gaan. "In 2010 willen we zo'n 10 procent van de zakelijke markt in handen hebben", aldus Hwan Woo Chung, vice-president van Samsungs Mobile Wimax Group.

Samsung is overigens al langer actief in de zakelijke markt, onder meer met handsets en netwerkproducten voor telecombedrijven. Met de uitbreiding naar de enterprise-markt hoopt het bedrijf in de toekomst een hoop nieuwe kennis op te doen.

Het eerste zakelijke netwerkproduct van Samsung is de Ubigate iBG3026 en wordt door de fabrikant omschreven als een 'enterprise switch router' die in een rack kan worden geïnstalleerd.

De iBG3026 ondersteunt tussen de honderd en driehonderd gebruikers. Zijn kleinere broertjes, de iBG3006 en iBG3016, zijn geschikt voor kleinere bedrijven en ondersteunen respectievelijk maximaal vijftig en vijftig tot honderd gebruikers.

De routers zijn al in China en Zuid-Korea verkrijgbaar. Eind dit jaar zal de nieuwe productlijn ook in de rest van de wereld verkrijgbaar zijn. In het tweede kwartaal van volgend jaar introduceert Samsung bovendien de iBG3046 die meer dan driehonderd gebruikers ondersteunt.

Ondersteuning voor draadloze technologieën is echter nog niet in de apparaten verwerkt. Dit zal nog wel gebeuren, aldus Samsung. Bron: Techworld