Samsung introduceert een nieuwe versie van Google's Chromebook. Met een prijs vanaf 249 is de netbook welgeteld 200 dollar goedkoper dan Samsungs vorige Chromebook 550. Via deze stuntprijs lijken Samsung en Google te willen concurreren met de populaire tablet.

ARM-chips en 100 GB

De nieuwe generatie Chromebook werk voor het eerst met ARM-chips in plaats van Intel-processors. Plannen daarvoor lekten al uit in maart. ARM-chips worden doorgaans in tablets en smartphones gebruikt. Samsungs Chromebook (typenummer XE303C12) is verder 22 millimeter dik en heeft een 11,6 inch beeldscherm (1366 bij 768 pixels).

Het apparaat weegt 1,1 kilogram en heeft 2 GB werkgeheugen. Qua opslagruimte beschikt de Chromebook over 16 GB standaard harde schijf-opslag. Ook microSD-kaarten worden ondersteund. Daar komt dan nog eens 100 GB in de cloud bovenop via Google Drive. De netbook draait uiteraard Chrome OS en Samsung belooft een batterijduur van 6,5 uur.

Komt naar Europa

De Chromebook komt beschikbaar in Europa. Het is echter nog niet duidelijk wanneer en of de netbook ook naar Nederland komt. Momenteel is Groot-Brittanni├ź op Amerika na het enige land waar voorbestellen mogelijk is.