Samsung heeft vorige week de Galaxy A8s aangekondigd. Deze smartphone trok veel bekijks. Niet eens zozeer vanwege het bijzondere scherm met een gat voor de camera, maar vooral vanwege het feit dat deze smartphone geen koptelefoonaansluiting heeft.

De geruchten rondom Samsung-smartphones zonder koptelefoonaansluiting zongen al rond sinds 2016, maar keer op keer bleek het niet waar te zijn. Ook dit jaar waren we sceptisch, al was het alleen maar omdat Samsung dit jaar diens grote rivaal, Apple, vaker belachelijk maakte dan ooit. De notch, het missen van een geheugenkaartslot, maar vooral het weglaten van de koptelefoonaansluiting werd keer op keer op de hak genomen door Samsung.

Groots was dan ook de verbazing dat de vorige week aangekondigde Galaxy A8S daadwerkelijk geen koptelefoonaansluiting bevatte.


Ondertussen stromen verschillende fora en commentsecties onder YouTube-video's vol met Apple-fans die Samsung-fans uitlachen dat hun geliefde bedrijf nu ook smartphones zonder de koptelefoonaansluiting uitbrengt en dat terwijl Samsung te pas en te onpas Apple belachelijk maakte voor het weglaten van de aansluiting, hoe ironisch.

Samsung is niet het eerste bedrijf dat Apple belachelijk maakt om vervolgens precies hetzelfde te doen. Ook Google, OnePlus en Razer vielen het bedrijf uit Cupertino aan om vervolgens een of twee jaar later toestellen uit te brengen zonder de koptelefoonaansluiting (en met notch).

De geruchtenmolen draait inmiddels in tegengestelde richting. De Samsung Galaxy S10 lijkt nog wel uitgerust te gaan worden met de felbegeerde aansluiting.


Zoek je nog een draadloze koptelefoon of een mogelijkheid je huidige koptelefoon aan te sluiten op je (toekomstige) smartphone zonder jack-aansluiting? Lees ook: De beste draadloze oordopjes voor je smartphone