De website BesteProduct.nl heeft het Samsung Galaxy smartwatch horloge uitgeroepen tot slechtste techproduct van 2013. Techjournalisten van verschillende websites, waaronder Hardware.info, Tweakers en PCM, laten zich in kritische bewoordingen uit over het 'innovatieve' product van Samsung.

"Zou een handige extensie van je smartphone moeten zijn, maar is waardeloos om te bedienen. Totaal onlogische menustructuur. Batterij gaat kort mee en werkt nog met weinig toestellen”, stelt Corrie Gerritsma van Bright.nl. Ook Koen Crijns van Hardware.info doet een duit in het zakje. "De primaire reden waarom je een smartwatch zou willen, is voor notificaties. En juist hetgeen dat de Galaxy Gear in mijn ogen niet doet is ... juist. Zolang dit product niet netjes alle standaard Android-notificaties kan doorzetten en dus ook niet zaken als WhatsApp en dergelijke toont, is het volgens mij echt een onzinnige gadget."

'Mijlpaal in smartphone-geschiedenis'

De kenners zien de HTC One als beste technologieproduct van 2013. Ondanks het uitblijven van een klinkend verkoopsucces, wordt het Taiwanese toesteld zowel door voor- als tegenstanders van Android bejubeld als “fantastische smartphone”, stelt BesteProduct.

"Dit bedrijf krijgt mijn inziens niet genoeg credits voor het design en de bouw van de HTC One. Een echte mijlpaal in de geschiedenis van de smartphone”, laat Dimitry Vleugel van Androidworld.nl optekenen.

Samsung valt weg uit top 3

Andere opmerkelijke uitkomsten van het onderzoek zijn dat Samsung niet langer wordt genoemd als één van de meest vooraanstaande technologiemerken. De Zuid-Koreaanse leverancier staat niet langer in de top 3. Sony is het beste merk, gevolgd door Google en Apple. Ook Blackberry is één van de grootste verliezers. Het merk wordt gezien als “slechtste merk” en ook de BlackBerry Z10 is “vergane glorie”, vindt Besteproduct. Redacteur Bart Boonstra van de consumentensite: "Heb hier een uurtje mee gespeeld. Waardeloos. Traag als stroop en veel te duur voor hetgeen hij kan. Had ik al iets gezegd over het besturingssysteem? 10x niks en is niet aan te wennen."

Ook wij bij Webwereld merkten eerder op dat de Samsung Galaxy Gear de verwachtingen niet weet waar te maken. Het daadwerkelijk aantal verkochte smartwatches ligt namelijk vele malen lager dan het aantal horloges wat naar de winkels is verscheept. Er zouden wereldwijd 750.000 Galaxy Gears onverkocht blijven.

Update:

Samsung laat weten dat de Galaxy Gear inmiddels een softwareupdate heeft gekregen die de door Koen Crijns (Hardware.info) genoemde notificatieproblemen oplost. Het slimme horloge geeft nu wel updates van Twitter, Facebook en Whatsapp door.