In de maanden april tot met juni daalden de prijzen van dram-geheugen voor pc's omdat de vraag tegenviel. Samsung is één van 's werelds grootste fabrikanten van dram-geheugenmodules. De omzet van de geheugendivisie daalde met 7 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2006.

Opvallend goed ging het met de lcd-afdeling die de omzet in een jaar tijd met 17 procent zag stijgen. In het afgelopen kwartaal verscheepte het elektronicaconcern meer dan 2 miljoen 40-inch beeldschermen. Mede hierdoor steeg de operationele winst van de lcd-afdeling met 290 procent.

De verkoop van mobiele telefoons leverde de mobiele divisie een omzetstijging op van 5 procent. Het bedrijf heeft voor dit financiële jaar zijn verwachting voor het aantal te verschepen mobiele telefoons verhoogd van 133 miljoen tot 150 miljoen stuks.

Het tweede kwartaal heeft Samsung afgesloten met een operationele winst van 910 miljard won (circa 720 miljoen euro). In dezelfde periode in 2006 bedroeg de operationele winst nog 1400 miljard won (1,1 miljard euro).

Samsung-topman Chu Woosik is positief over het tweede halfjaar. "We verwachten dat onze grootste bedrijfstakken zullen profiteren van een groeiende vraag en herstel in het derde kwartaal."