Volgens Telecompaper heeft 40 procent van alle mobiele telefoongebruikers een Samsung. Een jaar geleden was dat nog 34 procent. Telecompaper doet elk kwartaal onderzoek naar het mobiele telefoniegebruik in Nederland. Deze cijfers slaan op het eerste kwartaal van dit jaar.

Apple is de enige telefoonleverancier die naast Samsung zijn marktaandeel zag groeien. Nokia en BlackBerry ondergingen een daling. Samsung groeide vooral bij abonnementhouders. Van alle gebruikers van een Samsung heeft 80 procent een abonnement.

Gemiddeld 26 sms'jes per maand

Mobiele telefoongebruikers met abonnement sms’en steeds minder, een ontwikkeling die zoals bekend al langer loopt. Gemiddeld worden 26 sms’jes per maand gestuurd. Een jaar geleden was dat nog 43 sms’jes per maand.

Prepaid-gebruikers hebben meestal geen smartphone, zo blijkt. Bij abonnementhouders heeft driekwart een smartphone. De keuze voor een smartphone wordt vaak ingegeven door het willen gebruiken van een aanraakscherm, daarnaast speelt de populariteit van een merk sterk mee. Steeds belangrijker wordt welk besturingssysteem de handset heeft en of er een wifi-connector is.