Samsung opent ruim 60 eigen fysieke winkels in Europa, waaronder in Nederland. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant doet dat in samenwerking met de Carphone Warehouse Group, eigenaar van alle The Phone House-winkels in ons land. Een deel van die winkels worden volledig omgebouwd tot Samsung Stores. Daarnaast worden er ook enkele volledig nieuwe winkels geopend.

The Phone House verkoopt in Nederland abonnementen met verschillende toestellen en providers. Maar de opgebouwde 'stand-alone'-winkels krijgen alleen Samsung-producten, zoals smartphones, tablets, laptops en wearables.

Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel winkels er precies in Nederland worden omgetoverd tot Samsung Stores. Woordvoerder Tabitha Aldrich-Smith van Samsung laat Webwereld weten dat het in eerste instantie om maximaal drie winkels gaat, waarvan de locaties nog niet bekend zijn.

Meer winkels en banen

Het huidige personeel houdt zijn baan. "Zij hebben op dit moment verstand van verschillende producten en merken maar zullen daarbij extra training krijgen van Samsung. Daarnaast creëren we met de Samsung-winkels extra banen in de nieuwe winkel. Vervolgens is het plan om het aantal winkels verder uit te breiden", aldus de Samsung-woordvoerster.

Allereerst worden er de komende drie maanden in zeven Europese landen Samsung-winkels geopend. Dat zijn naast Nederland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Portugal, Zweden en Spanje. In dat laatste land zijn vorig jaar de eerste drie The Phone House-winkels met tevredenheid omgetoverd. Daarnaast is in 2012 al de Samsung Brand Store in Frankfurt geopend en in mei 2013 een Samsung Experience Store in Brussel.