Samsung sponsort de Olympische Spelen en wil dat feestje niet laten verpesten door rivaal Apple. Aangezien steeds meer sporters voor het oog van de camera's en de wereld zelf steeds vaker naar de smartphone grijpen, is het opvallende Apple-logo een dodelijke bliksemafleider voor de Koreanen.

Samsung show

Het concern geeft daarom sporters een Galaxy Note 3 met het verzoek erbij om, mochten ze een iPhone gebruiken om foto's of video's te maken tijdens de openingsceremonie, het Apple-logo af te plakken. Dat melden sporters van het Zwitserse team.

Gezien de miljarden die Samsung in marketing pompt, is het verzoek begrijpelijk, maar zoiets ligt ook erg gevoelig, en zal menig Apple fanboy kippenvel bezorgen. De kans bestaat dan ook dat dit plannetje averechts werkt, zeker nu er ruchtbaarheid aan wordt gegeven.

Samsung-ambassadeurs met iPhone

Er zijn meerdere gênante gevallen bekend van zogenaamde Samsung-ambassadeurs die in het openbaar toch een iPhone gebruiken, zoals oud-voetballer David Beckham en tennisser David Ferrer. Maar ook NOS-presentator Jack van Gelder, die een betaalde tweet voor Samsung en KPN de wereld in smeet vanaf zijn iPhone.