Het onthullen van bedrijfsgeheimen gaat door in de megazaak tussen Apple en Samsung. Uit nieuwe documenten (zie onderaan) blijkt dat Samsung's tablets en smartphones lang niet zo goed lopen als elders in de wereld. Het Koreaanse concern maakt zelf nooit verkoopcijfers per land bekend.

Karige verkoopcijfers

Zo heeft Samsung de afgelopen twee jaar in totaal slechts 1,4 miljoen tablets verkocht, waarvan de helft voor rekening komt voor de eerste Galaxy Tab, de 7 incher met Android 2.2/2.3 erop. Ook bij de smartphones is het karigheid. Het afgelopen jaar verkocht Samsung slechts 4.1 miljoen Galaxy SII toestellen in de VS. De cijfers lopen tot eind juni dit jaar.

Ter vergelijking: wereldwijd verkocht Samsung het afgelopen kwartaal alleen al ruim 100 miljoen mobiele telefoons, waarvan de helft smartphones.

86 miljoen iPhones zonder 4S

In hetzelfde document staan ook de verkoopcijfers van Apple in de VS van de afgelopen jaren. Apple heeft de afgelopen jaren 86 miljoen iPhones verkocht, en dat is zonder de laatste versie de iPhone 4S. Van de iPad 1 en 2 gingen er in Amerika tot en met juni van dit jaar 34 miljoen over de toonbank.

Apple Samsung Phonesales