Met een speciaal militair programma hoopt Samsung zijn volgende generatie programmeurs te vinden. De softwarespecialisten moeten worden gedestilleerd uit de circa 260.000 mannen die jaarlijks het Zuid-Koreaanse leger in moeten. Het ministerie van Defensie selecteert eerst zelf 150 geschikte kandidaten voor Samsung, dat vervolgens 100 militairen uitkiest voor het trainingsprogramma, meldt The Wall Street Journal.

Dat programma duurt vier maanden en beslaat onder meer het leren van verschillende softwaretalen en het programmeren daarmee. Tegenover de Amerikaanse krant wil Samsung niet vertellen hoeveel militairen uiteindelijk een baan krijgen bij het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het werken voor een groot concern zoals Samsung is een moeilijke missie voor de Zuid-Koreanen, vanwege de moordende concurrentie in het land dat een extreem hoog percentage (98 procent) hoogopgeleide jongeren heeft.

Geïnspireerd door Israël

Het idee van Samsung om via het leger aan software-experts te komen stamt uit Israël. Daar loopt al langer het eliteprogramma Talpiot, waarbij de beste koppen van het leger worden opgeleid. Dit programma is door Israël destijds in het leven geroepen om de technologische voorsprong te ontwikkelen. In Zuid-Korea wil het ministerie van Defensie kijken of ook andere bedrijven net als Samsung in de toekomst willen samenwerken.