Maar diverse grote partners haken nu al af, schrijft the Wall Street Journal. Telco's zoals DoCoMo (Japan), Sprint (Verenigde Staten), Orange (Frankrijk) Telef├│nica (Spaans) herzien hun opties vanwege de vertragingen. Verschillende fabrikanten hebben eerder aangekondigd smartphones met Tizen op de markt te gaan brengen.

Zo noemt Orange de snelheid van de ontwikkeling van Tizen "niet zo volwassen als wij hadden verwacht op dit punt." DoCoMo zou afgelopen maand zijn eerste Tizen-toestel presenteren, maar vertelde juist die dag dat er weinig interesse is voor een alternatief voor Android en iOS, schrijft The Wall Street Journal maandag.

Daarnaast lukt het Samsung maar niet om voldoende ontwikkelaars enthousiast te krijgen voor het ontwikkelen van Tizen-apps. Een probleem waar bijvoorbeeld ook een mobiel besturingssysteem als Windows Phone lange tijd mee kampte. Samsung biedt volgens de krant sommige ontwikkelaars grote sommen geld om toch te ontwikkelen. De teller staat nog altijd op slechts 6000 Tizen-apps.

Desondanks wil Samsung op de Mobile Word Congress in Barcelona eind deze maand een "sneak preview" gaan geven van zijn mobiele kindje.