Co-CEO Bill McDermott van SAP onthult het aanbod van HP tegenover de Britse krant The Times (achter een betaalmuur). HP heeft de Duitse softwareproducent zelf benaderd met de mededeling dat het overgenomen Autonomy "beschikbaar" was. SAP had geen interesse, aldus McDermott.

Wisseling van de wacht

Bovendien was de maker van bedrijfssoftware niet de enige die door HP is gepolst, schrijft de Britse ict-nieuwssite The Register op uit het Times-artikel. Het huidige management van HP zou verschillende mensen in de tech-industrie hebben laten weten dat Autonomy in de etalage stond.

Dit zou begin dit jaar zijn gedaan, terwijl HP-CEO Meg Whitman openlijk trouw beleed aan de dure aankoop waar bijna het hele overnamebedrag op is afgeschreven. Daar lopen nog diverse onderzoeken naar. De overname is gedaan door de vorige HP-CEO: de van SAP afkomstige Leo Apotheker die ook de pc-divisie de deur uit wou doen.

Welles-nietes

Een woordvoerder van HP laat aan The Register weten dat de uitspraken van SAP niet kloppen. "In tegenstelling tot berichten in de media is HP niet geïnteresseerd in het verkopen van Autonomy", luidt de officiële verklaring nu. Volgens de woordvoerder zou SAP in het afgelopen jaar meermaals hebben geïnformeerd bij HP naar koopmogelijkheden voor verschillende software-eigendommen van het bedrijf. "En telkens hebben we 'nee' gezegd."