De Duitse softwaremaker SAP laat weten zich niet langer te verzetten tegen claims van Oracle betreffende bedrijfsspionage. Een dochterbedrijf van SAP heeft waardevolle informatie van Oracle misbruikt door het in te zetten om klanten van die concurrent weg te kapen.

In maart 2007 heeft Oracle SAP-dochter TomorrowNow aangeklaagd. De beschuldiging is dat werknemers van dat bedrijf op illegale wijze gegevens van een Oracle-supportsite zouden hebben gedownload. Die informatie zou vervolgens zijn gebruikt om Oracle klanten af te snoepen. TomorrowNow leverde software-support voor verschillende pakketten, waaronder die van Oracle.

Financiële verantwoordelijkheid

SAP ontkent nog steeds betrokken te zijn bij het handelen van het inmiddels opgeheven dochterbedrijf. De ontvreemde informatie zou volgens SAP binnen de systemen van TommorrowNow gebleven zijn. Wel neemt SAP nu financiële verantwoordelijkheid voor de schadevergoeding die Oracle eist.

Over de hoogte van die uit te keren schadevergoeding is nog geen overeenstemming bereikt. Oracle eist 1 miljard dollar, maar SAP noemt dit een "onredelijke schadeclaim".

Zitting in november

De rechtszaak over de softwarespionage staat nog steeds gepland voor begin november. Oracle nam onlangs topjurist David Boies in de arm voor de rechtszaak tegen SAP/TomorrowNow. Die heeft eerder voor de Amerikaanse overheid de antitrustzaak tegen Microsoft succesvol gevoerd.