SAP koestert nog steeds een rotsvaste overtuiging in de eigen HANA in-memory database en heeft weinig schrik van concurrenten. In een interview met de nieuwsdienst IDG News Service stelt CEO Bill McDermott dat concurrent Oracle erg traag de uitrol van de eigen in-memory optie faciliteert. "Ze lopen ongeveer drie jaar achter", stelt hij.

[ask]Altijd al meer willen weten over in-memory technologie?[/ask]

De opmerking ligt wellicht gevoelig bij de Amerikanen, aangezien SAP al meer dan 25 jaar zelf een reseller is van Oracle-databases.

Oracle's kroonprins Mark Hurd beweerde bijna een jaar geleden nog het tegenovergestelde: Oracle's technologie zou juist op een veel hoger niveau functioneren en SAP's HANA doen verbleken.

HANA verovert de wereld

De topman van SAP verwacht dat alle 38 miljoen cloudgebruikers die het bedrijf op dit moment heeft, op termijn naar HANA-technologie zullen overstappen.

Op dit moment gebruiken enkele duizenden organisaties de in-memory database die het bedrijf begin 2013 introduceerde in zijn Business Suite applicatie. Onlangs maakte de Universiteit van Amsterdam bekend te migreren naar het platform.